Az egészséges bulgur sokoldalúsága

2020.11.10

A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak, de más fajták is szóba jöhetnek. A teljes kiőrlésű gabonákhoz hasonlóan a bulgur korpát és csírát is tartalmaz. Bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, főleg B-vitaminban és vasban. Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsnek, de a glikémiás indexe alacsonyabb, ezért diétához is kiváló. Szuper egészséges, tápláló és rendkívül gyorsan elkészül: egy áldás, ha nincs sok idő a főzésre. Csupa rost és tápanyag. A rostokban dús zöldségek, gyümölcsök, illetve búzafélék fogyasztása általánosságban csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A teljes kiőrlésű gabonák emellett kiegyensúlyozottabb inzulinműködést biztosítanak, és ezáltal vércukorszintünkre is kedvező hatással vannak. A bulgurban megtalálható rostok és fitonutriensek szintén hozzájárulhatnak az egészséges vércukorszint fenntartásához. A növényi rostok révén a bulgur segítségével az olyan emésztési gondok is megelőzhetőek, mint például a székrekedés. Szintén a rostoknak köszönhetően, a bulgur a fogyókúrázóknak is kiváló választás, a rostoknak köszönhetően tovább és jobban érezzük telve magunkat, így az adott étkezés után kevésbé vágyakozunk még egy kis plusz nassolnivaló után. Ezer féle képpen készítheted.... Helyettesítheted vele a tarhonyát, összekeverheted párolt zöldségekkel, de levesbetétnek is megfelel. Nagyon jó salátaalap, nyáron egy könnyű ebédre például friss koktélparadicsommal és mozzarella sajttal elkeverve isteni finom és 10 percnél nem több idő míg elkészül, de csirkemellel és hallal is színesítheted. Nekem gyakran akad a kezeim közé ez a szuper étek, imádom mindenféle módon elkészíteni, főleg ha csak 15 percem van egy fenséges ebédet összedobni. Csak ajánlani tudom.....

Mikoly Mariann - EGÉSZség és ÉLETmód
Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!